Fixa förändring

Det vanliga är när vi startar nya projekt vid varje nyår är att de aldrig brukar hålla särskilt länge, bara efter några veckor är vi tillbaka i samma rutiner som förut och det nya nyårslöftet är som bortblåst. 
Det är då vi ger upp och inser:

"Det är ändå ingen idé"

Det som då händer då är att vi skapar oss själva en inlärd hjälplöshet och ser oss som oförmögna att klara ett enkelt nyårslöfte, vi tappar tron på oss själva och ser oss som misslyckade och vi ger upp alla försök till förändring.

Enligt Martin Seligman, amerikansk psykolog:
"en objektiv okontrollerbarhet av individens omständigheter producerar en förväntan att även framtida händelser är okontrollerbara."

Detta "misslyckande" leder oftast till passivitet och bristande företagsamhet, förloppet får en karaktär av en "självuppfyllande profetia" att det är ingen idé att ha drömmar och starta nya projekt, de blir ändå aldrig uppfyllda.
Det blir en ond cirkel av negativa förväntningar och erfarenheter av att de negativa förväntningarna infrias.

Det är det sämsta tänkbara när vi ser oss oförmögna att hålla våra egna löften till oss själva, vi tappar självtron och ser oss som misslyckade., vilket vi inte är, vi har bara inte kontrollen över vad vi vill och ska göra.

Vi kan aldrig vara misslyckade, vi har förmågan att lyckas bara vi gör på rätt sätt.
Det som driver oss framåt och skapar vår framgång är motivation och den får vi när vår inre positiva känsla mot ett mål är tillräckligt stort och det får vi antigen genom att vilja komma bort från något som vi vill undvika eller att uppnå något som vi innerst inne vill.

Att vilja komma bort från något är bra men vi måste även skaffa oss en framtidsbild av vad vi vill ha istället, vet vi inte vad vi vill ha istället kommer vi helt säkert att återgå och få det vi inte vill ha, det som kallas att "komma ur askan in i elden", samma mönster kommer att upprepas.
Därför är det väldigt signifikant att bestämma klara och tydliga målbilder av vad vi vill ha eller hur vi vill må.

ALLT BÖRJAR MED EN TANKE.
Allt vi företar oss vad vi gör har föregåtts av en tanke, ingen handling utan tanke.
Vi blir vad vi tänker, var rädd om dina tankar.
För att nå dit vi vill komma ska vi tänka oss en framtidvision av våra framtida liv associerat av det vi vill uppnå, vilket innebär att vi ska se oss själv i en framtida händelse och uppleva med alla våra sinnen när vi ser oss själva som lyckadade och framgångsrika och att vi har nått våra mål. 
När vi gör det ska vi fokusera oss på hur vi upplever denna specifika situation med alla våra sinnen.

Vad ser vi?
Vad hör vi?
Vad känner vi?
Uppfattar vi smaker eller lukter? 
När vi ser oss själva i en situation där allt är perfekt kommer vi att känna njutning och den njutningen startar en process inom oss att det är ett tillstånd som vi vill uppnå.

För att förstärka och förankra det du vill uppnå.
När vi ser bilder av det vi vill uppnå skapar det motivation, en sak som förstärker motivationen är om vi skapar ett kollage med bilder på det vi vill uppnå och har det synligt så vi ser det varje kväll innan vi lägger oss och att vi ser det varje morgon som vi går upp, med framtida postiva målbilder kommer vi att skapa den motivation som behövs som ger oss den disciplin som krävs för att vi ska kunna göra den förändring som vi vill uppnå, motivationen kommer genom viljan att uppnå det som vi har försatt oss att göra.

Den inre motivationen får vi om vi kan se resultatet innan det är uppnåt och associera oss till de känslor vi har när vi äntligen nått fram till det vi innerst inne vill, det är det som är framgång.

Vill du förverkliga din dröm 2017?
För att lyckas med förändring gäller förberedelse, starta redan nu med att planera vad du vill uppnå, när du ska ha uppnåt det och även göra delmål i din plan för att få feedback för att veta att du är på rätt väg och att du har startat den process som leder till förändring.
Se dig själv associerad  i framtiden som lyckad, förankra det med känslor, gör ett kollage med bilder som du kan se så ofta som möjligt.
Motivationen kommer med den inre vällustkänslan av att du kan se dig i framtiden som stark, lyckad och framgångsrik, när du väl har upptäckt dina inre resurser kommer du hängivet att sätta nya mål för ännu större framgångar.

LYCKA TILL
 

Etiketter: fixa förändring

Kommentera gärna:

Länkar

Etikettmoln