Den enkla definitionen för neurofeedback är att dra nytta av plasticitet av din hjärna genom att omprogrammera hur man ska reagera på olika känslor.
Detta innebär att få ökat medvetande om vad som ger dig positiv och negativ feedback baserat på ditt önskade resultat. Denna process påstås av många för att öka kreativiteten och även IQ.
Med hjälp av pulsvariations träning kan du använda teknik för att känna av när dina hjärtslag förändras för att återspegla stress och även kunna få full kontroll över ditt eget tillstånd oavsett i vilken situation du befinner dig.
Bio Logic

Biohacking.

En biohacker är en person som hackar sin egen kropp och hjärna för att bli den bästa versionen av sig själv, och pushar gränserna för att bli bättre än den genetiska set-upen har bestämt.
Biohacks kan inkludera att skaffa sig ett superminne (Mattias Ribbing), gå ned omänskligt mycket i vikt, sova bättre på kortare tid, skaffa sig ett superfokus, slå av och på sina egna gener, träna mindre och äta mer och ändå ha låg fettprocent, sluta åldras biologiskt (Stephanie Persson).
En ny syn på träning och kost (Jonas Bergqvist)

När man tar sig förbi ett hinder i sitt liv som beror på att man har en viss hjärnkonfiguration (ADHD, ADD, Social fobi, depression osv) genom att ändra sin kost, tillskott, vitaminer, mineraler, träning osv. Allt detta är biohacking.

Biohacking innebär också att man slutar se sig som ett offer för sina gener, ödet eller omständigheterna och tar precis ALLTING i egna händer.
Man drar sig inte för att genomföra dramatiska experiment  med sin egen kropp eller hjärna.
En biohacker går ofta emot alla vedertagna hälsoråd, lyssnar på ingen och är skeptisk mot läkare, tandläkare och psykologer.


Biohackare är ofta pålästa inom biokemi och neurokemi. Vissa är kemister med egna hemmalabb, andra är programmerare eller dataingenjörer som gör sina egna chip, egen mjukvara, appar för att kunna tracka sin kropps funktioner.
De allra flesta är dock bara nyfikna och nöjer sig med att hacka enskilda saker då och då, såsom bättre sömn eller lägre fettprocent men hela skalan finns.

När en biohacker går till läkaren har han eller hon redan ställt en diagnos på sig själv och ger läkaren råd om vilken medicin som är mest lämplig.
Mer om BioHacking här.